onsdag 11 november 2009

Plantera träd i kungens trädgård eller i Afrika?

Inför det stundande bröllopet mellan kronprinsessan Victoria och Daniel Westling har Lunds Kommun tillfrågats om man vill skicka en hälsning genom att anlägga en trädplantering för 75000 kronor vid Ulriksdals slott. Jag förmodar att andra kommuner fått samma förfrågan från Ståthållarämbetet.
Mitt förslag är att träden istället planteras där dom gör bättre nytta. Det finns många platser på jorden inte minst i Afrika där det är av stor vikt för den ekologiska balansen och för befolkningen att det finns skogar. Många organisationer bedriver trädplanteringsprojekt.
Sveriges kommuner borde stötta sådana projekt istället och sända en hälsning till brudparet där man berättar om att man föredrar att hjälpa till i några av världens mest utsatta områden i stället för att förfina de kungliga parkerna. Det handlar helt enkelt om prioriteringar, var gör träden mest nytta. Victoria och Daniel och slottsparkerna klarar sig säkert hyfsat väl utan detta bidrag från svenska kommuner. För andra skulle det kunna vara en skillnad mellan liv och död.
Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar