måndag 9 september 2013

Mer åt dem som behöver det mest!

Kristdemokraternas profil är tydlig när det gäller prioriteringar: Mer åt dem som behöver det mest! Vi prioriterar sänkt skatt för de pensionärer som har den svagaste ekonomin. De skattesänkningar vi genomfört har totalt gett  ca 8 000 SEK mer per år till de pensionärer som bäst behöver det.
Vårt förslag om att minska barngrupperna i förskolorna finansieras delvis genom att de hushåll med månadsinkomst över 42 000 SEK får betala en hundralapp mer i månaden. De med lägre inkomster får ingen höjning av avgiften.
Vi vill även genomföra en höjning av bostadsbidraget vilket går till dem med lägst inkomster och störst behov.
Ytterligare en åtgärd för att förbättra för dem som har störst behov är att vi från och med nästa år inför en så kallad fritidscheck. Denna är riktad till barn som lever i familjer med försörjningsstöd.
För att även dessa barn ska kunna delta i avgiftsbelagda fritidsaktiviteter införs ett stöd på 3000 SEK/barn och år. Det är av stor vikt att barn som lever under knappa ekonomiska förhållanden ska kunna uppleva delaktighet och delta i meningsfulla fritidsaktiviteter. Det motverkar utanförskap och är en investering för en bättre framtid.

1 kommentar:

  1. ca 8 000 SEK mer per år till de pensionärer som bäst behöver de???

    Förtidspensionärerna då?

    SvaraRadera