onsdag 1 september 2010

Sill och föräldraförsäkring !

Så gjorde sillen sitt inträde i årets valrörelse! Jag tror att Göran Hägglund myntade ett bevingat ord igår kväll. Det var klockrent. Anna Hedenmo kunde för sitt liv inte begripa varför vi inte vill tvinga föräldrar att dela på föräldraledigheten eftersom vi tycker det är bra om man gör ett jämnare uttag. På samma sätt som att om man gillar sill så får man gärna berätta det, MEN därmed inte göra det obligatoriskt för alla att äta det dagligen!
Det blev väldigt tydligt att även om vi tycker att något är att föredra så vill vi därmed inte påtvinga detta på alla andra. Här har vi en tydlig ideologisk skiljelinje. Vi medverkar gärna till att förändra attityder och framhåller att det ur många aspekter är bra om föräldrarna delar på föräldradagarna. Vänstersidan vill påtvinga denna uppfattning på alla genom lagstiftning. Nu vågar dom inte lägga fram ett skarpt förslag innan valet eftersom nästan ingen utanför deras partikanslier vill att politiker ska lägga sig i hur familjerna gör med detta.
Det är ganska genomskinligt, alla tre rödgröna partier vill ju ha en ökad styrning, det borde vara väldigt lätt för dem att komma överens om ett förslag. Men det hade ju varit spiken i kistan för det rödgröna alternativet, så man väljer att mörka om detta.
För alla som vill att politiker ska stötta mer och styra mindre så är Kristdemokraterna det bästa valet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar