torsdag 17 januari 2013

Barnen är det viktigaste!

Barns och ungas uppväxtvillkor är den fråga som ska genomsyra Kristdemokraternas arbete fram till nästa val. Det finns barn som far illa även i vårt land. Barn som lider brist på mycket av det som borde finnas för att skapa en trygg uppväxt. Det är tragiskt av flera skäl att organisationer som arbetar för att hjälpa utsatta barn inte drar sig för att frisera siffror. Tragiskt för att det riskerar trovärdigheten i deras viktiga arbete att hjälpa. Tragiskt för att vi kan förledas tro att kanske allt som skrivs om barns utsatthet är förvrängda bilder.
Verkligheten för många barn är så besvärlig att bilden inte behöver förvrängas och framställas värre än vad den är. Det största problemet tror jag dock inte handlar om materiell fattigdom. Genom försörjningsstöd ska även de med sämst  ekonomi försäkras att inte vare sig behöva frysa eller hungra. Ett större problem menar jag är avsaknad av trygghet och tid tillsammans. Alla behöver känna sig omtyckta , behövda och bekräftade av sin nära omgivning.
Alla beslut som fattas bör konsekvensanalyseras utifrån hur barnen påverkas av dem.

2 kommentarer:

  1. Varför inte låta staten ta över vårdnaden av barnen? Det kan ske direkt på BB där utsända representanter kan hämta barnen efter förlossningen. KD talar ju om familjen som central men i iallafall din retorik låter ni som motsatsen.

    SvaraRadera
  2. Robert: Jag beklagar att Du uppfattar min blogg på det sättet. Kristdemokraterna betonar familjens viktiga roll. Vi vill ge större valfrihet och mer makt åt familjerna att själva välja olika barnomsorgsformer. Vi vill ge ekonomiska möjligheter för dem som vill att själva ta hand sina barn på heltid de första åren genom införande av barnomsorgspeng. Mer makt åt familjen-mindre åt staten.

    SvaraRadera