onsdag 2 oktober 2013

Upphör med orättfärdiga förmåner för oss!


Om en liten stund ska jag gå ner till Riksdagens kammare och fatta beslut gällande Konstitutionsutskottets betänkande 2013/14 KU3  Omställningsstöd för riksdagsledamöter
Här anser vi kristdemokrater att de nya regler om ekonomiskt omställningsstöd som föreslås ska omfatta samtliga ledamöter som väljs in 2014 oavsett om ledamoten varit invald tidigare eller inte. varje ledamot söker väljarnas mandat för en kommande mandatperiod och viollkoren bör vara desamma för alla.
Moderaterna, Socialdemokraterna och Folkpartiet motsätter sig detta.

Vi har även en helt egen ide gällande omställningsstöd som i högre grad motsvarar det som erbjuds på den övriga arbetsmarknaden. En finansieringsmodell där vi ledamöter själva betalar en månatlig avgift till en fond som finansierar ledamöternas omställning. En a-kassa för ledamöter helt enkelt!

En sådan modell skulle svenska folkets förtroende för riksdagen som institution. Riksdagsledamöter ska inte ha förmåner som står i bjärt kontrast till övriga folket lever.

Det är kristdemokraternas uppfattning. Tyvärr lär den linjen bara få stöd av de kristdemokratiska ledamöterna vid voteringen idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar