onsdag 31 mars 2010

Sänkt skatt för pensionärerna !

Alliansregeringen har lyssnat på Kristdemokraterna och genomför ytterligare skattesänkningar för pensionärer. Partiledningen har i flera år markerat att detta är en prioriterad fråga för Kristdemokraterna, vilket vi har varit ensamma om. Nu är det pensionärernas tur att få en större del av kakan!
Det handlar om en tredje skattesänkning för Sveriges pensionärer. 1 januari 2009 sänktes skatten för de flesta pensionärer genom ett förhöjt grundavdrag vid taxerade förvärvsinkomster upp till cirka 363 000 kronor. 1 januari 2010 förstärktes skattelättnaden så att grundavdraget blev högre och att det kom att omfatta alla pensionärer. Det kommande förslaget nu i vårpropositionen innebär ytterligare en förstärkning av denna skattelättnad. Det innebär att de flesta personer som vid beskattningsårets ingång har fyllt 65 år och som betalar skatt får en skattesänkning.
Totalt uppgår satsningen till cirka 5,0 miljarder kronor per år. Skattesänkningen börjar gälla 1 januari 2011. Dessutom är det flera bra reformer som har genomförts, bland annat att det blivit billigare att anställa individer 65 år eller äldre.
Dessa förbättringar för landets pensionärer hade knappast blivit verklighet med en rödgrön regering. Under deras tid vid makten genomfördes inte några skattesänkningar och trovärdigheten för att så skulle bli fallet vid ett eventuellt regeringsskifte får var och en bedöma.
Kristdemokraterna kommer att fortsätta verka för att skillnaden i beskattning mellan förvärvsarbetande och pensionärer ska minska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar