måndag 29 mars 2010

(S)katta dej lycklig?!

Ett av Mona Sahlins många bevingade uttryck är ju att " Det är häftigt att betala skatt". Ja, det är vad vi kan förvänta oss om de rödgröna skulle få majoritet vid valet i höst - ett häftigare liv! Läs högre skatter. I vänsterns iver att få bort det dom kallar orättvisan i beskattning mellan de som arbetar och de som inte gör det kan vi räkna med höjda skatter.
Det viktigaste tycks vara att alla betalar samma procentsats. Bara alla betalar, låt säga 35 % så är det tydligen bättre i deras värld än om jobbskatteavdraget är kvar och kompenserar för de merkostnader som man har om man arbetar. Merkostnader i form av exempelvis resor och mat under arbetsdagen.
Det viktiga att komma ihåg för pensionärerna är att det ingalunda kommer att bli sänkta skatter för denna grupp vid ett regimskifte. " Rättvisan" i beskattning kommer att återställas genom höjda skatter för andra grupper. Detta gör ju inte att pensionärernas ekonomi blir bättre.

Vem är mest trovärdig när det gäller att leverera sänkta skatter och ge människor större makt över sina liv? Ja, jag hoppas att väljarna kommer underfund med det innan valdagen. Ett tips är annars att läsa facit: Vad presterade socialdemokraterna 1998-2006 i den vägen och vad har alliansen levererat under sina snart fyra år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar